Tämän kirjan sain käsiini Bookcrossingin kautta. Eipä olisi muuten ehkä tullut koskaan luettua.. Jotenkin 1970-luvun kirjat tuppaa jäämään hyllyyn. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Hyvä kirja ja lukekaa ihmeessä jos sattuu käsiinne jostain tupsahtamaan. Nopea ja helppolukuinen kirja.

Kirja kertoo nuoresta tytöstä Solveigista, jonka elämäntarinan kautta muodostuu kuva kolmesta työläissukupolvesta. Solveigin äiti, Saara pahoinpitelee lastaan ja syyttää tätä elämänsä pilaamisesta. Solveigin turvana ovat famu ja fafa. Aikuisiän kynnyksellä Solveig löytää oman paikkansa maailmassa. Kirja kertoo vahvojen naisten kovasta osasta helsinkiläisessä työläismiljöössä 1930-1050-luvulla.

Ennenkuin lukemisen aloitin, niin täytyi vähän googlailla, että mikä kirja se tämä onkaan. Tämähän on suomalaisen kirjallisuuden klassikoita ja käännetty myös saksaksi ja unkariksi. Kirjan pohjalta on tehty televisiosarja Solveigin laulu ja näytelmä. Parasta on, että kirjalle on myös itsenäinen jatko-osa, Solveig ja Jussi. Se minun täytyy saada käsiini jostain.